JUST přichází z přírody

Zelňačka se sušenými švestkami

Zelňačka se sušenými švestkami
26. prosinec 2019

Vydatná zelná polévka s troškou sušených švestek jistě udělá vašim hostům radost.

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je spolu s celým uzeným masem do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Mezitím z kysaného zelí vymačkejte tekutinu a pokrájejte jej na menší kusy. Když brambory změknou, slijte je. Maso pokrájejte nadrobno. V čistém hrnci na troše oleje krátce osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli, kousky švestek a koření. Vše zaprašte paprikou a podlijte Zeleninovou instantní polévkou bez tuku. Do směsi přidejte brambory, maso a zelí. Polévku dochuťte Kořením z bylin a mořské soli a Česnekovým kořením. Na závěr můžete polévku zjemnit smetanou.

Suroviny
• 200 g brambor
• 200 g uzeného masa
• 300 kysaného zelí
• olej na smažení
• 1 cibule
• 50 g sušených švestek
• koření: 4 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového
• koření, 2 bobkové listy
• 2 lžíce mleté papriky
• 100 ml smetany na vaření
• 1,5 l připravené Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
• Koření z bylin a mořské soli Nahrin
• Česnekové koření Nahrin