JUST přichází z přírody

Salát s polníčkem a jarní cibulkou

Salát s polníčkem a jarní cibulkou
25. březen 2019

Přivítejte jaro v kuchyni s naším receptem na lehký salát se zálivkou.

Příprava:
Polníček a špenát opláchněte a natrhejte na drobnější kousky. Omyté a okrájené ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Jarní cibulku očistěte, použijte bílou část i kousek té zelené. Nakrájejte ji nadrobno stejně jako pažitku. Pokrájenou zeleninu promíchejte v míse spolu se zálivkou a podávejte jako přílohu k masu nebo jen tak s opečeným toastem.

Suroviny na 4 porce:
• 150 g polníčku
• 100 g špenátu
• 6 ks ředkviček
• 2 větší jarní cibulky
• svazeček čerstvé pažitky

Suroviny na zálivku:
• 4 lžíce Bodlákového oleje Nahrin
• Citronový pepř Nahrin