JUST přichází z přírody

Pomazánka Piccante se sušenými rajčaty

Pomazánka Piccante se sušenými rajčaty
25. květen 2020

Vyzkoušejte nové koření Piccante Nahrin při přípravě báječné pomazánky.

Sušená rajčata nechte změknout ve vodě a poté je nakrájejte nadrobno. Vhodná jsou také sušená rajčata naložená v oleji, která jsou již dostatečně měkká. Cibuli a česnek pokrájejte na jemno. Pokud v naložených rajčatech nebyly kapary a máte je rádi, přidejte je do pomazánky také. Vše dobře promíchejte v míse. Má-li pomazánka příliš suchou texturu, přilijte do směsi Bodlákový olej. Pomazánku dochuťte hořčicí, kečupem a kořením Piccante. Servírovat ji můžete třeba na jednohubkách, s kouskem celozrnného pečiva nebo jako dip k čerstvé zelenině.

TIP: Sušená rajčata bývají dost slaná, pozor, ať pomazánku nepřesolíte. A pokud vám česnek nedělá dobře, můžete použít Česnekové koření, které je vhodné i pro lidi s citlivým trávením.

Suroviny:
• 100 g sušených rajčat
• 1 lžíce kapar (nejsou-li již v naložených rajčatech)
• 1 velmi malá cibule
• 1 lžička hořčice
• 1 lžíce kečupu
• 1 stroužek česneku (nebo Česnekové koření Nahrin)
Bodlákový olej Nahrin
• koření Piccante Nahrin