JUST & Nahrin
Aktuality
PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
Pesto, které budete znát nejspíše v jeho tradiční bazalkové variantě, má široké možnosti využití. Lze jím potřít těsto na pizzu, pečivo nebo jím můžete dochutit těstovinové pokrmy, noky nebo saláty. Hodí se také k pečené zelenině, poslouží jako dip nebo dá správný šmrnc pomazánkám. Důležité je pamatovat na to, že není vhodné pesto vařit, neboť by zhořklo.
TIP: Chcete-li mít pesto stále po ruce, připravte ho větší množství a to rozdělte do malých, dobře vymytých skleniček. Naplňte je pestem a zbylý obsah skleniček dolijte až po okraj olivovým olejem. Dobře zavřené skleničky skladujte v chladu a temnu, vydrží tak několik týdnů. Jakmile je otevřete, je dobré pesto rychle spotřebovat.
Logo
Logo