JUST přichází z přírody
JUST přichází z přírody

Lilkové lasagne

Lilkové lasagne
15. leden 2019

Vyzkoušejte odlehčenou variantu tradičního italského pokrmu.

Suroviny na 6 porcí:

Recept pro vás připravila Monika Pelechová.


Lilek omyjte a nakrájejte na silnější plátky, které posolte, nechte pustit vodu a poté osušte. Pak plátky umístěte na plech na pečicí papír, zakápněte rostlinným olejem a ochuťte Kořením z bylin a mořské soli. Pečte 15 minut na 190 °C. Mezitím na pánvi osmahněte dozlatova cibuli, přidejte najemno nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata, kostičky řapíkatého celeru a Česnekové koření. Krátce poduste. Mozzarellu nakrájejte na plátky, které klaďte střídavě s pečeným lilkem a podušenou zeleninou ve vrstvách do zapékací mísy. Vrchní vrstvu by měla tvořit mozzarella. Pečte 45 minut. Jednotlivé porce můžete ozdobit snítkami čerstvé bazalky.