JUST přichází z přírody

Lilková polévka s parmezánem

Lilková polévka s parmezánem
05. únor 2019

Výborná kombinace lilků, parmezánu a rajčat, která vás zaručeně zahřeje.

Příprava
Předehřejte si troubu na 200°C. Lilkům odřízněte stopku, rozpulte je podélně. Ostrým nožem v nich vytvořte opatrně hluboké řezy, aby vznikla mřížka, ale abyste nenarušili slupku. Pokapejte každý kousek lilku olejem, postačí 2 polévkové lžíce, a dejte je péct do trouby na 15–20 minut. Mezitím ve velkém hrnci rozehřejte zbývající olej, na něm orestujte šalotku doměkka, přidejte Česnekové koření a směs ještě minutu restujte. Lžící vydlabejte dužinu propečených lilků, mělo by to jít snadno, skoro jako měkké máslo, dužinu přidejte k orestované cibulce a slupky vyhoďte. Pak přidejte hrubě nakrájená rajčata (nebo plechovku rajčat), 0,5 l Zeleninové instantní polévky bez tuku. Polévku přiveďte k varu a táhněte ji přiklopenou 30 minut. Hotovou polévku rozmixujte ponorným mixérem. Servírujte ji s lístky bazalky,  strouhaným parmezánem a krutóny.

Suroviny

 

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.