JUST přichází z přírody

Kuskus s tuňákem

Kuskus s tuňákem
24. květen 2020

Kuskus je snadný na přípravu a s tuňákem představuje lehký oběd.

Nejdříve si připravte kuskus podle návodu na obalu. Obvykle stačí suchý kuskus v míse zakápnout lžící olivového oleje, lehce osolit a zalít 1,5× větším množstvím vařící vody, přiklopit a nechat mísu 5 až 7 minut přiklopenou. Rajčata opláchněte a pokrájejte na větší kousky. Šalotku očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Na větší pánev kápněte trochu rostlinného oleje a krátce orestujte šalotku s rajčaty. Na závěr do pánve přidejte kousky tuňáka a vypněte plamen. Poté do pánve vmíchejte hotový kuskus (pokud v něm zbyla volná tekutina, slijte ji). Vzniklou směs ochuťte Kořením z bylin a mořské soli a pokud to máte rádi, můžete pokrm dochutit i Česnekovým kořením. Jednotlivé porce ozdobte několika lístky čerstvé bazalky.

Suroviny
• 250 g kuskusu
• ½ lžičky soli
• 1 lžíce olivového oleje
• 4 rajčata
• 1 malá šalotka
• 1 lžička rostlinného oleje vhodného na restování
• 1 větší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
• 8 lístků čerstvé bazalky
Koření z bylin a mořské soli Nahrin
Česnekové koření Nahrin

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.